Har du blivit kontaktad via oss?

Det betyder att du är attraktiv på arbetsmarknaden!
Skolinformationsportalen grundades av två KTH:are och vår målsättning är att ge studenter och nyexade relevanta och spännande jobberbjudanden. Tjänsten används idag av några av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.
Hur fungerar tjänsten?
Något vi som grundare märkte under vår tid på KTH är att det är väldigt krävande att söka jobb. Ofta måste studenter lägga mycket tid på att skriva CV:n, personliga brev och genomgå olika tester för att ens ha en chans på ett företag, samtidigt som man har fullt upp med studierna. Vi vet också från vår erfarenhet inom rekryteringsbranschen att vi som studenter eller nyexade egentligen är extremt attraktiva på arbetsmarknaden och att arbetsgivarna snarare borde köa för att få träffa oss.
Från detta föddes idén om att låta jobben komma direkt till studenterna istället för tvärt om!
Varför finns jag med?
Om du studerar vid t.ex. ett universitet eller högskola i Sverige så blir mycket uppgifter om dig offentliga. Många företag hämtar denna data från landets skolor och använder den i sin rekryteringsprocess.
Skolinformationsportalen använder sig av offentlig data från bl.a. universitet och högskolor och matchar sedan dig som student eller nyexad med intressanta arbetsgivare, exempelvis baserat på vilket program eller vilka kurser du har läst. Dessa arbetsgivare kan sedan kontakta dig med jobberbjudanden anpassade för just din profil. Du kan läsa mer om de lagar och regler vi förhåller oss till under Legal.

Vill du inte ta del av erbjudanden?

Om du av någon anledning inte vill ta del av relevanta jobberbjudanden eller annan information från arbetsgivare som är intresserade av dig kan du skicka ett e-postmeddelande till info@skolinformationsportalen.se så ska vi försöka hjälpa dig. Tänk dock på att så länge du studerar vid exempelvis svenska högskolor eller universitet så kommer du att finnas med i deras register. Vem som helst kan då begära ut information om dig från myndigheter. För mer information kan du även kontakta institutionen där du studerat.

Har du blivit kontaktad mot din vilja?

Vi ser mycket allvarligt på om någon skulle bli utsatt för oönskade och upprepade försök till kontakt. Vi jobbar endast med seriösa och attraktiva arbetsgivare. Vi ber dig att ta kontakt med oss om du tagit emot oönskad information eller spam från företag som använder Skolinformationsportalen. Observera dock att dina kontaktuppgifter som student är offentliga hos olika myndigheter och att inget hindrar företag från att fortsatt hämta dem därifrån.